Bemutatkozunk


A Magyar Nihon Tai Jitsu és Nihon Ju Jitsu Sportegyesület 1996 szeptemberében alakult. Tevékenységének központjába a japán kultúra egy sajátos részének, a harcművészetnek az elterjesztését állította Magyarországon. Egyesületünk egy olyan oktatási rendszerbe foglalt modern önvédelmi felkészítést végez, mely túlmutat az eddig ismert küzdősportok határain. A Nihon Tai Jitsu ősi japán harcművészeten alapszik, melyet az európai ember számára is megtanulható modern önvédelmi rendszerré, oktatási egységgé építettek fel Franciaországban. Ez az irányzat bizonyította, hogy hatásos védekezési formát lehet megvalósítani a tudás birtokában.

Franciaország, Spanyolország, Németország, Portugália, Marokkó, Algéria, Olaszország után hazánkban is széles körben elterjedt ez a küzdősport. Kortól és nemtől függetlenül lehet e rendszert gyakorolni. Ezt bizonyítva, óvodás korú gyermekcsoportok, alsó és felső tagozatos iskolások és felnőttek oktatását is eredményesen végezzük egyesületünkben. A gyermekek oktatásánál a fegyelemre szoktató, mozgást koordináló, illetve mozgást javító elemek és az alapelemek ismeretére helyezzük a hangsúlyt. A szellemiség tolmácsolása ezen a szinten a harcművészeti kultúra eredetére, a mondavilág egyes elemeinek ismertetésére korlátozódik.

A fiatalok sportszeretetének, versenyszellemének kialakításában, a bűnmegelőzésben, a fegyelemre szoktatásban már most is jó példákkal tudunk szolgálni. A felnőtt oktatásnak már része az egyetemes keleti kultúra bizonyos elemeinek, a monda-, és hitvilág alapjainak tanulmányozása. A szamuráj szellemiség a "BUSHIDO" a világörökség részét képezi, melynek megismerése tagjaink számára igen fontos, hiszen ez a szellemiség hatotta át évszázadokon keresztül a japán társadalmat. E szellemiség sikerét bizonyítja a harcművészetek Európában való gyors elterjedése is. Az egyéniség fejlesztését, a hiányzó önbizalom megteremtését szolgálja a felnőtt oktatáson belül a női önvédelmi képzésünk.

Weblapunkon több területről kaphat információt a látogató. Megismerheti programunkat, klubjainkat, mestereinket, bepillantást nyerhet eredményeinkbe is.

Az egyesület várja mindazok jelentkezését, akik érdeklődnek programjaink iránt az ország több városában, és külföldi klubjainkban is.

Köszönjük a látogatást!

Vikartóczky Gusztáv egyesületi elnök